Nikwax Ürün İçerikleri & Teknolojileri

23-06-2022 16:50
Nikwax Ürün İçerikleri & Teknolojileri

Nikwax Ürün İçerikleri

1954 doğumlu Nick Brown, on yaşından itibaren YHA aracılığıyla babasıyla birlikte Peaks'te trekking ile tanıştı. Nick her yıl İskoçya'ya gitti ve mevcut su yalıtım ürünlerinden memnun olmadığından dolayı botlarını korumak için kendi tarifini yarattı.

Onları yumuşatmadan ve temel destekleyici özelliklerini kaybettirmeden su geçirmez hale getirmek önemliydi. Nick'in balmumu (bu nedenle Nikwax adı) dikkate değer bir başarı öyküsünün başlangıcıydı.

Nikwax ilk olarak Kuzey Londra da ticari bir ürün olarak üretildi.1977'de, 22 yaşındayken ilk siparişini, bir çay vazosu, primus sobası, sürahi ve yerel bir hırdavatçıdan satın alınan malzemelerle karıştırarak başladı.

Nikwax da neler var ve nasıl çalışıyor ?

Nikwax TX.10i su itici elastomeri geliştirdi ve patentini aldı. TX.10i elastomeri, esnek ayakkabı tabanlarında bulunan aynı malzeme olan EVA'ya dayanıyordu. Patent ayrıca, tipik olarak kırılgan olan mineral mumun moleküler yapısının değiştirilmesini de içeriyordu. Bu, molekülü güçlendirir ve onu çok elastik ve esnek hale getirir. Bu TX.10i polimeri, tüm Nikwax ayakkabı ve kumaş işlemlerinde birincil aktif bileşendi.

Nikwax uygulamaları, kumaş ve deri liflerini elastik TX.10i su itici moleküllerden oluşan bir ağ ile kaplar. Su itici olmayan her şeye yapışırlar, ancak lifler arasındaki boşlukları açık ve nefes alabilirler. Nikwax uygulamaları kumaş ve deri lifleri ile esneyebilir ve hareket edebilir. Bu nedenle Nikwax tedavileri birkaç yıkamaya dayanabilir ve kalabilir, oysa rakiplerin her yıkamadan sonra yeniden uygulaması gerekir.

Nikwax ürün içeriğinde neler var ?

Daha Kolay, Daha Güvenli, Daha Kuru: Nikwax’ın felsefesidir.

Nikwax temizlik ve bakım ürünlerini kullanmak ürünlerinizin daha uzun süre daha iyi bir performans göstermesine, sıcak, kuru, konforlu kalmanıza ve tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

Nikwax’ın kullandığı malzemeler;

Florokarbonsuz

Bu bizim için ciddi bir sorumluluktur. Biz daima florokarbon (PFC) bazlı ürünlerin tehlikeli olduğunu düşündük. Son zamanlardaki bulgular, bunların çevrede kalıcı olduğunu ve insanlar için ciddi sağlık tehdidi olabileceğini kanıtlamıştır.

Tech Wash

Su geçirmez tekstil ürünleri için, nefes alabilirliği yenileyen, su itici özelliği tekrar kazandıran ve aynı zamanda kiri ve deterjan artıklarını çıkaran teknik temizleyicidir. Ayrıca Seyahat Jeli olarak da mevcuttur.

TX.Direct

Nefes alabilir su geçirmez giysiler için, kullanımı kolay, güvenli ve hızlı, dünyanın 1 numaralı yüksek performanslı su geçirmezlik sağlayan ürünüdür. Florokarbonsuz ve çözücüsüzdür. Tamburlu kurutma gerektirmez.

Down Wash Direct

Etkili olarak temizler, yalıtımı yeniler ve hidrofobik ince kaz tüylü ürünlerin su itici özelliğini tekrar kazandırır. Ayrıca sıradan (işlem görmemiş) ince kaz tüyünün su itici özelliğini arttırarak ve ince kaz tüyünden olan eşyaların dış kumaşının suya dayanıklılığını yenileyecektir.

Softshell Proof

Softshell kumaşlar için kullanımı kolay, güvenli ve hızlı olan yüksek performanslı su geçirmezlik sağlayan bir üründür. Florokarbonsuz ve çözücüsüzdür ve tamburlu kurutma gerektirmez.

Cotton Proof

Pamuk, polyester pamuk, kanvas giysi ve ekipmanlar için yıkama uygulamasıyla su geçirmezlik sağlayan bir üründür. Suya karşı dayanıklılık kazandırır. Su İtici Özellik: Yağmurlu havada suyun verdiği ağırlığı azaltır ve kumaşın nefes alabilirliğini sürdürür.

Polar Proof

Polar için yıkama uygulamasıyla su geçirmezlik sağlyan bir üründür. Lifler arasındaki hava boşluklarını doldurup ıslak ve nemli koşullarda kumaşın yüzeyinden suyu iterek giyeni sıcak ve konforlu tutar. Ayrıca kumaşın tüylenmesini azaltır.

Down Proof

İnce kaz tüyü giysiler ve ürünler için yıkama uygulamasıyla su geçirmezlik sağlayan bir üründür. Su itici özellik katar, yalıtımı ve nefes alabilirliği canlandırır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.