The North Face Teknolojisi

17-06-2022 15:08
The North Face Teknolojisi

The North Face Teknolojisi

The North Face markası adını, bir dağın en soğuk ve en zorlu yüzünden alır. Ancak The North Face® efsanesi ironik bir şekilde, bir kumsalda başlar.

San Francisco'nun North Beach mahallesinde, deniz seviyesinden sadece 50 metre yüksekte bir yerde ilk The North Face mağazası açılır.

1966 yılında iki doğa yürüyüşü tutkunu arkadaş hayallerinin peşinden gitmeye karar verir ve ufak bir dağcılık perakende mağazası açarlar. 

Kısa süre sonra, bu küçük mağaza yüksek-performans tırmanış ve sırt çantasıyla seyahat ekipmanları perakendecisi The North Face olarak tanınmaya başlar.

1968 yılında, The North Face San Francisco körfezinin diğer tarafına, sınırsız fırsat sunan Berkeley bölgesine taşınır ve kendi markasıyla teknik dağcılık kıyafetleri ve ekipmanlarını tasarlamaya ve üretmeye başlar.

Sonrasında The North Face markası outdoor sporcuları tarafından takip edilmeye ve dünyanın en uzak, halen el değmemiş köşelerine yapılan keşif gezilerine sponsor olmaya başlar.

1980’li yıllarda The North Face ürün yelpazesini genişletir. Ekstrem kayak ekipmanlarını da ürünlerine ekler ve bilinirliği daha geniş kitlelere ulaşır.

Tüm bunlar günümüzün özgür-ruhlu kış sporları sporcuları için gerekli temellerini oluşturur.

80’lerin sonuna gelindiğinde The North Face Amerika'da yüksek-performans dış giyim, kayak kıyafetleri, uyku tulumları, sırt çantaları ve çadırlardan oluşan kapsamlı bir koleksiyon sunan tek tedarikçi olur.

1990’lar da ürün çeşitliliğini daha da arttırır ve birçok spor etkinliğinde marka daha fazla görünür hale gelir. Tekware™'in piyasaya sürülüşüyle spor giyim pazarına adım atar.

Milenyuma doğru ise kendi trekking ve arazi-koşusu ayakkabı koleksiyonunu tanıtır.

Şimdi, mütevazı açılışının üzerinden 50 yılı aşkın süre geçtikten sonra, The North Face performans giyimi, ekipmanları ve ayakkabılarından oluşan günümüzde ise dünyanın en başarılı tırmanışçıları, dağcıları, ekstrem kayakçıları, snowboardcuları, endurans koşucuları ve keşif tutkunlarının bir numaralı tercihi haline gelmiştir.

Önümüzdeki yıllarda da The North Face outdoor sınırlarınızı zorlamanızı sağlamak için tasarımın sınırlarını zorlamaktan vazgeçmeyecek. Never Stop Exploring.

 

The North Face ‘ in Kullandığı Teknolojiler

Futurelight™, Thermoball, Flashdry, Kaz Tüyü Dolgu, Gore-Tex, Dryvent, Primaloft, Polartec, TKA, Apex Flex, Windstopper, Windwall, Xtra Foam, Ventrix, Fuseform' dur.

FutureLight

Markanın bugüne dek benimsediği en büyük ürün inovasyonu girişimidir.

Bunun kritik bir bileşeni de, devrim niteliğindeki yeni nefes alan-su geçirmez zar teknolojisini mümkün kılan benzersiz bir iplik geliştirme işlemi olan Nano-dokumadır.

En zorlu hava koşullarına karşı gereken korumayı sağlayan ve maksimum konfor sunan ince ve çevik bir üründür.

Thermoball

The North Face™ kaz tüyüne yeni sentetik bir alternatif geliştirmek için Primaloft® ile işbirliği yaptı.

Thermoball™ izolasyon teknolojisinde bir devrimdir.

Geleneksel, sentetik izolasyonların aksine, Primaloft dolgu kaz tüyüne benzer şekilde sıkı kümelerden oluşur; sıcaklığı korumak için ısıyı küçük hava ceplerine hapseder.

FlashDry

FlashDry™ kumaş teknolojisi ikinci bir deri işlevi görecek şekilde geliştirilmiştir, nemi kumaşın yüzeyine iter ve en hızlı şekilde ortadan kaldırarak kullanıcıyı ağır aerobik aktiviteler sırasında kuru, serin ve rahat tutar.

FlashDry XD™ nem kontrolü ve kuruma süresi avantajı sağlar ama aynı zamanda en zorlu koşullarda ekstrem dayanıklılık (XD) ve performans için aşınmaya ve sökülmeye karşı daha fazla dayanıklılık sunar.

Kaz Tüyü Dolgusu

The North Face® ürünleri 550 ila 900 dolgu arası özel, yüksek-dolgulu kaz tüyü kullanılarak yalıtılır ve bu, piyasada mevcut olan en yüksek kaliteli kaz tüyünü temsil eder.

The North Face® , kaz tüyü dolgusu ile üstün sıcaklık ve konfor sunar. Kaz tüyü içeren ürünler, hem hafif hem de izolasyonludur. 

Gore-Tex

The North Face® sektörünün hava koşullarına karşı en inovatif ve yüksek performanslı su geçirmez, rüzgar geçirmez ve nefes alan korumasını sunmak için GORE-TEX® ile birlikte çalışmaktadır.

Gore-tex, su geçirmez, nefes alabilir dokuda, yağmur ve kara karşı korumalıdır. Kayak ve tırmanış için idealdir.

The North Face ürünlerinde 3 özel kumaş teknolojisinden yararlanır:

 

 

 

  • GORE-TEX® Performans Shell
  • Su Geçirmez GORE-TEX® Pro Shell Katmanlar
  • Su Geçirmez GORE-TEX® Paclite® Shell’ dir.

 

 

 

Dryvent

DryVent™ kumaşlar tamamen su geçirmez ve rüzgar geçirmez olacak ve nefes alacak şekilde geliştirilmiştir.

Giysinin dış kumaşına suyu damlacıklar halinde toplayarak suyu yüzeyden uzaklaştırmaya yardımcı olan dayanıklı su itici kaplama uygulanır.

Her çok katmanlı giysi su buharının içeriden dışarı çıkmasını sağlayacak şekilde geliştirilmiştir.

Primaloft

The North Face® termal giysilerde soğuk havada ısıyı korumak için doğal ve sentetik izolasyon kullanılır.

PRIMALOFT® SILVER İzolasyon

PRIMALOFT® GOLD İzolasyon

PRIMALOFT® SILVER İzolasyon Eco

PRIMALOFT® BLACK İzolasyon Hi-Loft

Polartec® 

Yaklaşık yirmi yıldır tecrübeli outdoor tutkunlarının öncelikli izolasyon katmanı olan Polartec® kumaşların farklı koşullarda performansı geliştirmek için özel olarak tasarlanmış benzersiz doku ve ağırlıkta seçenekleri mevcuttur.

POLARTEC® THERMAL PRO

POLARTEC® CLASSIC SERİSİ

POLARTEC® ECO

TKA 

TKA (Thermal Kinetic Advancement) Polar The North Face® tarafından üstün izolasyon ve aşınmaya karşı dayanıklılık özelliğiyle geliştirilmiş tescilli kumaşlardır.

Ürünlerde üç farklı ağırlıkta TKA polar ve aerobik aktiviteler için mükemmel olan TKA Superstretch kumaş kullanılır.

TKA 100

TKA 200

TKA 300

TKA SUPERSTRETCH

Apex Flex GTX

Su geçirmez Gore-Tex® zarı ve yumuşak, örme iç kumaş yüzü bulunan bu dayanıklı, esnek-dokuma shell nefes alır ve tam su geçirmezdir.

Windstopper

WINDSTOPPER® Soft Shell tam rüzgar koruması ve maksimum nefes alabilirlik sunar, yumuşak bir orta katmanın konforu ile shell katmanın suya karşı dayanıklılığını tek bir üründe bir araya getirir.

WINDSTOPPER® Soft Shell konfor sağlar ve pek çok farklı aktivite ve hava koşulunda iyi bir performans için ihtiyaç duyacağınız hareket özgürlüğünü sunar.

Windwall 

Windwall™ kumaşlar rüzgarın soğuğunu büyük oranda kesmek ve aşırı ısınmadan rahat kalmak için esneklik ve nefes alabilirlik sunacak şekilde geliştirilmiştir.

Xtra Foam 

Dağlardaki uzun mesafelerde yastıklama desteği için tasarlanan Endurus arazi koşusu ve doğa yürüyüşü ayakkabılarında yeni XtraFoam™ orta taban teknolojisi sayesinde her zamankinden daha fazla köpükle desteklenmiştir.

Ventrix

Ventrix™ hareketlere uyum sağlayıp sıcaklığı düzenleyerek vücudun aşırı ısınmadan sıcak kalmasını sağlayan üstün izolasyon teknolojisidir. Montların kilit noktalarında bulunan delikler hareketle birlikte açılarak fazla ısının ve terin dışarı çıkmasını, dinlenme sırasında kapanarak ısının içeride kalmasını sağlar.

Fuseform

FuseForm™ yapısı tasarıma öncülük eden bir devrim niteliğindedir.

Her zamankinden daha hafif, daha güçlü ve daha dayanıklı yapıdadır.

Vectiv Teknolojisi

Seni daha ileriye taşımak için enerjiyi momentuma dönüştürür.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.