Yaşadığınızı Hissettiren Marka: Helly Hansen

23-08-2022 11:31
Yaşadığınızı Hissettiren Marka: Helly Hansen

 

Yaşadığınızı Hissettiren Ekipmanların Markası: Helly Hansen

Helly Hansen markasına ait teknolojilerine geçmeden önce marka hikayesine kısaca bir göz atalım. Bunun için sizi 1877 yılına ve Norveç’e götürüyoruz. Her şey bir deniz kaptanı olan Helly Juell Hansen’ın, Norveç’in zorlu iklim koşullarından korunabilmek amacıyla arayışa girmesiyle başlar. Yüzbaşı Hansen ve eşi Margrethe kısa süre içerisinde pamuklu canvas üzerine keten tohumu yağı dökerek esnek ve su geçirmez kumaş elde edeler. 

Bu kumaştan pantolonlar, su geçirmez muşamba ceketler, tenteler ve nicesini içeren ürünler ürettirler. Ürettikleri ürünlerin kullanıcıları sadece denizcilerden ibaret değildir. Okyanuslarda, dağlarda, şantiyelerde zorlu şartlar altında bulunan profesyoneller ve doğa sporu tutkunlarının tercihi olmaya başlar.

Bugün kayak sporu yapanların ilk sıralarda tercih ettikleri markalardan biri olmayı başaran Helly Hansen, binlerce profesyonel kayakçı tarafından tercih edilmektedir. Helly Hansen ekipmanları, hikayenin başlangıç noktasını oluşturan denizciler tarafından da hala kullanılıyor ve dünyanın her yerinde karşımıza çıkıyor.

Helly Hansen iş kıyafetleri konusunda da pek çok şantiyede ve çeşitli lokasyonlarda karşımıza çıkıyor. 2004 yılında ise ayakkabı ile ürün gamını çeşitlendirerek ayrı bir kulvara doğru açılırlar. Helly Hansen ürünlerinde farkını; performans, koruma ve güvenlik konularını ön plana çıkararak ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Gelelim teknolojilerine ve yeniliklerine…

Helox Nedir?

1949 yılına gelindiğinde kumaşa ince yarı saydam PVC plastik tabaka dikilerek su geçirmez kumaş elde edilir. Dış mekan kullanımı göz önüne alındığında dönem için bir devrim nitelinde olduğunu söyleyebiliriz. Buluş büyük olunca satışlardaki başarı kendini ayda 30.000 mont üretimi ile gösterir. 1952 yılında Helsinki’de gerçekleşen olimpiyatlarda Norveç delegasyonunun montları kullandığı da bilgiler arasında… 

Fiberpil Nedir?

1961 yılına geldiğimizde markanın, bir başka marka olan Norveç Fiber Pile ile ortak olduğunu görüyoruz. Birlikte Fiberpil denilen orijinal ilk yünü geliştirirler. Öyle ki ıslandığında dahi termal özelliklerinden ödün vermeyen yapıya sahip olan bu yün; oduncuların ve arazide zaman geçirenlerin favorisi olur. Modern versiyonu ise hala üretiliyor. 

LIFA® Nedir?

1970 yılına geldiğimizde Helly Hansen, endüstride seviye atlatan bir teknolojiyle gündem olur. Nemi vücuttan uzaklaştıran, böylece kullanıcıların sıcak ve rahat olmalarını sağlayan LIFA® teknolojisi, Outside Magazine tarafından 2012'de Tüm Zamanların En Etkili Ekipmanı listesine dahil edilmiştir.

Helly Tech Nedir?

1980’lere geldiğimizde bu kez su geçirmez teknolojisinin gelişip aynı zamanda nefes alabilen hale getirdiğini görüyoruz. Helly Hansen yine büyük bir başarı olan bu teknoloji ile ödüller kazanır ve insanların dış mekanda nasıl giyinmeleri gerektiğe dair programlar düzenler. 

LIFA® MERINO Nedir?

1990’lara geldiğimizde Prowool ya da yeni adıyla LIFA® MERINO teknolojisi sunulur. LIFA® Stay-Dry Technology™ ile Merinos yünü birleştirilir ve en soğuk koşulları yaşayan profesyonellere performans, sıcaklık ve konfor sunması için tasarlanır. 

ODIN Nedir?

2008 yılında üç katlı sistemin somutlaşmış hali olarak ODIN kullanıcılara sunulur. Yüksek irtifa ve zorlu koşullar için tasarlanan bu koleksiyon ile Red Dot Tasarım Ödülü alınır. 

H² FLOW™ Nedir?

Koruyucu bariyerler bir havalandırma sistemini içeren bu teknolojinin uygulandığı bir ceket, Mükemmel Tasarım Ödülü getirir. Bu teknoloji sayesinde değişen hava koşullarına göre vücut sıcaklığı verimli bir şekilde düzenlenir.  

Magni Nedir?

2015 yılında iş yerleri için tasarlanan bu seride koruma, dayanıklılık ve performansa öncelik verilir. 

Elevation Ceket Nedir?

2016 yılında Helly Tech ve H² FLOW™ teknolojileri kullanılarak Elevation ceket üretilir.  En çok ödülü bu ceket sayesinde alırlar. 

140 Koleksiyonu Nedir?

2017 yılında 140. yıldönümüne özel bir seri ortaya çıkarılır. Retro esintileri ve marka hikayesine atıfta bulunan tasarım çizgileri kullanılılır. 

LİFALOFT™ Nedir?

2018 yılında daha hafif ve daha sıcak mottosuyla yeni bir yalıtım teknolojisi geliştirir. Helly Hansen yine pek çok ödülün sahibi olur. 

LIFA INFINITY PRO™ Nedir?

2020 yılında su geçirmez ve nefes alabilen teknolojiyi önemli bir farkla sunar. Bu teknoloji kimyasal işlem içermediği için sürdürülebilir ve yenilikçi yanıyla vurgulanır. 

Hikayesi, teknolojileri ve yenilikleriyle Helly Hansen; bugün outdoor alanında en bilindik markalardan biri. Ürünlerini görmek için buraya tılayabilirsiniz.   

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.