MSR Markasının Teknolojileri

12-08-2022 09:48
MSR Markasının Teknolojileri

MSR Markasının Teknolojileri

MSR markasının kullanıyor olduğu teknolojilere geçmeden önce marka hikayesine kısaca bir göz atmaya ne dersiniz? Bunun için sizleri 1969 yılına ve Seattle’a götüreceğiz. Bir mühendis ve aynı zamanda dağcı olan Larry Penberthy, güvenli dağcılık anlayışını yaymak maksadıyla bir bültenle yola çıkar. 

Bir buçuk yıl kadar çeşitli ürünleri test eder, ihmal edilen konulara eğilir ve etki alanını giderek artırır. The Mountaineers komitesi desteğiyle yoluna devam etse de, bir noktadan sonra giderlerini karşılamakta güçlük çektiğini ve pek çok işe yetişemediğini fark eder. Giderlerin karşılanabilmesi için bülten abonelerinden 3$ bağışta bulunmalarını ister. Bağış sonrası ise bültenle beraber çeşitli dağcılık ekipmanları ve yöntem anlatan pek çok yönergeler iletmeye başlar. 

Mountain Safety Research bu şekilde kurulurken hala ikonik sayılan Model 9 Soba, Thunderbird Ice Axe, Coyote Snow Picket ve MSR Climbing Helmet gibi tasarımlar da o dönemde ortaya çıkar. 

Markanın hikayesine göz attığımızda Penberthy’nin tutkusunu görmemek imkansız. Güvenli ekipman yapmak ve dağcılık alanında doğru bilgileri insanlara ulaştırmak için gösterdiği emek göz önüne alındığında bugün MSR’ın bir marka olmasını açıklıyor.

Bir dağcı olması sayesinde, araziye hakim olduğunu ve nasıl bir ürüne ihtiyaç olduğunu çok iyi bildiğini görüyoruz. Mühendis ve mucit yanı sayesinde ise arazide edindiği tecrübeleri, doğru ürün ve tasarımlarla buluşturduğunu söyleyebiliriz. 

Geçmişten gelen bülten geleneğine sahip olan markanın, bugün blog yazılarıyla dağcılar ve doğa sporları tutkunları için bilgilendirici ve keyifli içerikler üretmeye devam ettiğini görüyoruz. 

Gezginlerin Güvenle Tercih Ettiği Ocak: Whisperlite International

Sırt çantalı gezginler için en iyi ocak seçimi mottosuyla yola çıkan bu ocağın hafif olması ve kolay kullanım sağlaması öne çıkıyor. Sunduğu avantajlardan biri de, birden fazla yakıtla çalışabilmesidir. Kendin kendini temizleyen Shaker Jet ™ teknolojisi ve sahada kolaylıkla bakım yapılabilme özellikleri de yine tercih nedenlerindedir. MSR Whisperlite İnternational Ocak ve daha fazlası için buraya tıklayın. 

Zemine Göre Çeşitlenen Çadır Kazıkları!

İyi bir çadır kadar doğru kazık seçimi de önemlidir. Çadırınız ne kadar sağlam olursa olsun, doğru kazık seçimi olmadığı müddetçe sağlıklı bir çadır kurulumundan bahsetmek güç! MSR’ın bu konuda sunduğu geniş ürün yelpazesi ile hemen hemen tüm zeminlere uygun çadır kazığı bulmak mümkün.

Sert zemin için tasarlanan hafif çadır kazığı olarak Core Stake karşımızı çıkarken, kum ve kar gibi yumuşak zeminler de Cyclone çadır kazığını görüyoruz. Daha fazlası için sizi buraya alabiliriz.  

MSR Çadırları Keşfettiniz Mi?

Kaliteli bir konaklama ve barınma ihtiyacı için çadır seçimi oldukça önemlidir. Çadır seçiminde önemli konulardan olan su geçirmezlik seviyesi, suyun kumaşın içinden geçebildiği basıncı ifade eder. Bu anlamda markaların sabit bir su geçirmezlik seviyesinden bahsedemiyoruz. Çünkü mevsimlik çadırlara göre bu değişkenlik göstermektedir.

Mevsimlik çadırların neyi ifade ettiğini tüm detaylarıyla bir sonraki blog yazımızda paylaşacağız. Fakat temelde su geçirmezlik testi, 3 damla suyun bir kumaş numunesinin arkasına geçene kadar ki uygulanan su basıncını ifade etmektedir.

Çadır özelliklerinde yazan ifadeleri daha rahat anlamanız için bunu bir örnekle açıklayalım. Mesela 1500 mmH20 derecesi, suyun kumaşa sızmadan önce kumaşın üzerinde 1.500 mm su tutabileceği anlamına gelir.

Az önce de belirttiğimiz gibi standart bir su geçirmezlik seviyesinden bahsetmek güç, çünkü mevsim ve koşullara göre teknolojiler ve kullanılan malzemeler değişkenlik gösteriyor. Yine örnek üzerinden ilerleyim ve dört mevsimlik MSR Access çadırı inceleyelim.  Karlı bir ortamda kullanıma uygun olan bu çadır da; yağmur sineği üzerinde 1,200 mm H20, çadır tabanında ise 3000 mmH 2.0 kullanıldığını görüyoruz.

Teknik olarak %100 su geçirmezlik için tek kat poliüretan(plastik) kaplama yeterli olsa da, emin olmak maksadıyla iki ya da üç kat olarak uygulandığını görüyoruz. Daha az kaplama ile daha iyi bir yalıtım içinse kalın bir kat yerine, hafif katların uygulandığı da görülmektedir. 

Gezginlerin en çok tercih ettiği çadır olan MSR Hubba Hubba’ya göz atalım. Geçmişten bu yana üretilen bu çadırın yeni tasarımının, eskiye oranla daha hafif ve daha konforlu olduğunu görüyoruz. 

Outdoor alanına yönelik üretilen ürünlere yakından bakınca tasarımcıların ne kadar detaylı çalıştığını görebilirsiniz. MSR Hubba Hubba Çadır’da denge konusunda direk montajı kadar hafif ve dayanıklı bir kumaş seçimine de özen gösterdiğini görüyoruz. Kumaş seçilirken aynı zamanda esnekliği ve su geçirmezliği göz önüne alındığını belirtebiliriz.

Esneyen kumaş göz önüne alınarak hava akışına özen gösterildiği ve çadırla sineklik arasında oluşabilecek temastan su sızmasını engellemek için boşluk bırakıldığını görüyoruz. Tüm bu seçimler ise amacına uygun bir şekilde pek çok teste tabi tutulduğunu söyleyebiliriz. Çadırlara ve çadır aksesuarlarına göz atmak için buraya tıklayın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.