Yaz Kampı İçin En İdeal Dönem Ne Zaman?

18-08-2022 08:52
Yaz Kampı İçin En İdeal Dönem Ne Zaman?

Yaz Kampı İçin En İdeal Dönem Ne Zaman? 

Yaz sezonunun sonlarına doğru ilerlerken gelin sizi bir hayale ortak edelim. Yazın en sıcak günlerini yavaş yavaş ardımızda bıraktığımız günlerdeyiz. Ağustos sonları ve Eylül başı yaz sezonun geçtiğini ifade eder, ancak bu zamanlar aynı zamanda sakin ve keyifli bir yaz kampı için ideal dönemlerdir. Sezonun geride kalmaya başlamasıyla tatil beldelerindeki sakinlik her geçen gün artar.

Sıcaklık değerleri ise günü ve anı yaşanılabilir seviyelere iner. Öğle saatlerinde bir şey yapmaya imkan vermeyen sıcakların etkisi giderek azalır, gün size kalır. Güneşin gitmesiyle yer yer serinliğe dönüşen saatler ise yaz akşamları tanımının hakkını verir. 

Takvimi açın mesela şimdi önünüze… Ağustos sonu ve Eylül döneminde gözünüze çarpan bir zaman dilimi gördünüz mü? Gün sayısı size kalmış, böyle zamanlarda azın çoğun lafı olmaz, önemli olan maceraya atılmak ve süreç boyunca keyif almaktır. 

Tarih belirlendiyse sıra rotada! Bir duraklı ya da birden fazla durağa sahip bir rotayı oluşturun. Mesela Muğla’nın az bilinen koylarına gidebilirsiniz. Yahut Çanakkale’den başlayıp peyderpey Akdeniz’e doğru inebilirsiniz. Alanınızı bir il yahut bir ilçe ile sınırlı tutup o bölgede gezilmedik nokta bırakmamayı hedefleyebilirsiniz. Fakat bazen insan sadece durmak ister, gidilen noktada vakit geçirmek de isteyebilirsiniz. Keyif sizin, seçim sizin… 

Rota oluştuysa geriye hazırlıklar kalıyor. Karavan kampı mı olacak yoksa çadır kampı mı? Çadırınız yahut karavanınız olmayabilir, bir kampinge geçip oradaki olanaklardan da yararlanabilirsiniz. Doğada olmanın pek çok hali ve yolu var. Tercihinizi yaptıktan sonra geriye ekipmanlar kalıyor. 

Barınma konusunda her şey tam mı? Çadır, uyku tulumu, tarp, kafa lambası, iç mekan için ışık, yedek kazıklar, masa, sandalye veya başka bir malzemeye ihtiyacınız olabilir. Listeyi bir kontrolden geçirmekte fayda var. 

Bununla birlikte yeme-içme konusunda bir ekipmana ihtiyacınız olabilir. Kamp hayatına uygun ocak, çatal, bıçak, kaşık, tabak, tencere, tava, mug, termos, saklama kapları gibi ekipmanlarınız tam mı? 

Yahut bölgeye uygun kıyafetleriniz mevcut mu? Gideceğiniz lokasyona uygun pantolon, şort, t-shirt, şapka ve en önemlisi sizi hayallerinize götürecek outdoor ayakkabınız hazır mı? 

Temel ihtiyaçların ardından zihinde tamamlanan yaz kampı, bazı keyiflerle süslenir.   

Öğle saatlerinde hamakta bir şekerleme yapılmaz mı mesela? Hele de tepenizde ağaç dalları varsa hamak sallandıkça gökyüzüne bakarak uyumak ne de güzel olur. 

Gidilen noktada güzel bir rota varsa trekking şahane olur. Bilinen bir rota yoksa da keşfe çıkılır. Yürüyüş esnasında manzaralar yakalanmaya çalışılır ve keyifle deklanşöre basılır. Bitki örtüsüne ve hayvanlara bakıp türler keşfedilmeye çalışılır. Bildik bir meyve ile karşılaşınca dalından yemenin keyfi başka olur. Hele yürüyüş esnasında sulak bir alanla yol kesişirse işte o an hayatın sizi ödüllendirdiğinden emin olursunuz. 

Her yol ayrı öğretiler sunar insana… Yeter ki yolun hiç bitmediğini bilsin insan, işte o an tüm yollar açılır ona. Yoldaki öğretileri keşfetmek, zihninizi tazelemek, enerji depolamak, keyfini sürmek sizde… Yoldayken ihtiyaç duyacağınız ekipmanlar, konforunuzu artıracak çeşitli malzemeler ise bizde… :)

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.